søndag den 11. marts 2007

ZENICA OKA MOGA 14

Pogled niz i uz srpsku mahalu,danas 11.03. 2007 gdje nije bilo nesto previse setaca na ulicama Zenice.

I mislim poslije " 100 " godina da sam mogao prisustvovati ragbi utakmici,danas na Kamberovica polju,gdje su tribine novog atletskog stadiona bile zakljucane,a zasto ?
A ovo je slika plakata za sve ljubitelje i skupljace plakata.
Kuca koju sam neki dan slikao sa strane,a nalazi se preko puta Doma stampe,kako sam vec pisao ,pretpostavljam da je prazna,jer ne sjecam se da sam u zadnje vrijeme tu vidio nekog zivog stvora da se mota oko nje,mozda grijesim ?
I naravno na zahtjev jedne blog prijateljice sam danas uslikao i specijalnu skolu Djordje Premovic,ovaj put sa male udaljenosti,jer je nedelja,neradni dan pa se po dvoristu mota buljuk pasa lutalica,a da ne bi rizikovao poderane gace,ja cu detaljnjije slikanje ostaviti za drugi put.........

Rijeka Koceva i srpska mahala iz dva ugla slikana........

A naravno tu je i Kineski zid i fiskulturna sala Ekonomske skole koja eto jos uvijek skoluje buduce ekonome koji nece raditi,jer nema posla ni za postojece,a i dalje ce zivjeti sa svojim roditeljima ,ti buduci ekonomi..........
ZENICA,DANAS 11.03. 2007 .

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Predivno, kao i obicno.. :)

Anonym sagde ...

Hvala za sliku, i dalje mislim da skolu nikad nisam vidjela. Pozdrav :)

Bogumil sagde ...

Skola se nalazi iza Doma stampe,a ide se onom ulicom od Zenicanke prema Domu stampe,pa poslije Omeragica cevabdzinice odmah sa desne strane se sidje ulicom prema dole,e tu je ta skola uvijek bila smjestena.......a vjerovatno da nisi nikad imala potrebe da obracas paznju na to.

Anonym sagde ...

Da nisi slucajno Boze - oprosti isao u tu skolu cim joj znas tacnu lokaciju u milimetar !!!!!???

Bogumil sagde ...

Mozda i jesam.tko zna ?
Zar je lose poznavati svoj grad u kojem je covjek rodjen i odrastao ?????

Anonym sagde ...

Lijepe uspomene i slike naseg lijepog grada, bas si mi ispunio zelju za slikanje skole a i ostale su super, hvala mnogo.

Anonym sagde ...

Ok , sad mi je jasnije mnogo sta !

Anonym sagde ...

Bezveze! Mogu reci da je mnogo normalnijih ljudi pohadjalo tu skolu nego sto ih vidjeh po raznim forumima i blogovima. Sta je to normalno uopste?

Anonym sagde ...

MA sigurno , i ja sam isao u tu skolu , mozda smo se i vidjali za odmoru , tko ce znat , to je dobra skola , nista joj ne fali