torsdag den 17. maj 2007

NESTO SLIKICA BORNHOLMA I OSTALE PRIPADAJUCE ........

Danske kraljevske kuce verzija Titinog Galeba,tradicionalno svake godine sredinom maja Danski princevic pohodi Bornholm sa svojim ahbabima gdje idu u lov na neduzne srndace koji im se serviraju kao na dlanu......svugdje je to isto samo su druge oznake na kapama i uniformama.

A ovog sam malog cukicu morao staviti na blog,toliko mi se ucinio sladak i fotogenican,ma tako je mali,da ga covjek skoro ni ne moze vidjeti na ulici kada hoda .
Moj dobar prijatelj iz Zenice Danko Travar je bio toliko dobar da je se malo motao po netom otvorenom Zepsu-sajmu metala u Zenici i uslikao nekadasnju miss BiH Anu Mariju ,on obradovao mene,ja bih da obradujem potencijalne posjetioce ovoga bloga .



Zalazak sunca je svugdje na ovoj planeti razlicit,ali mislim da je na Bornholmu specifican,pogotovo kada ljeti sunce polagano negdje na pucini uranja u more,covjek mislim da moze da osjeti kako se planeta okrece,a laganice kada je bonaca uz hladnu pivu je to najbolje osjetiti,zanimljivo je dok je u Zenici ljeti oko 21.00 vec duboko noc,ovdje na Bornholmu sunce jos nije ni pokusalo da dodirne talase mora,polako se uranja u more negdje oko ponoci,a vec polako ponovo izranja negdje iza 2.30 poslije pola noci.



Jedan brod iz NATO snaga uhvacen u moj objektiv povodom vojnih vjezbi koje se odrzavaju ovih dana u vodama oko Bornholma .

I na kraju moje radno mjesto odmara se i priprema za napornu ljetnu sezonu,a inace je na Bornholmu ovaj stari brod koji uskoro puni 30 godina proglasen narodnim herojom zbog toga sto je cijelu zimu plovio zbog jakih vjetrova umjesto catamarana koji to nije mogao i samim tim spasio ekonomiju ostrva prevozeci masu namirnica od koje zivi cijelo ostrvo.Firma ga ima namjeru prodati za jedno 2 godine i bice mi zaista zao zbog toga.

NESTO SLIKICA BORNHOLMA I OSTALE PRIPADAJUCE ZA SVE LJUBITELJE FOTOGRAFIJE KOJI POSJECUJU OVAJ BLOG ,A NISU PREOPTERECENI POLITIKOM I CITIRANOM FILOZOFIJOM.........
BORNHOLM den 18.05.2007

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ana M. zaista veoma najs. Jedna od rijetkih pravih SQWO (mada jos nisam cula kad progovori, stoga uz malu rezervu).

Bogumil sagde ...

Slatka je,fina je,lijepa je,mazna je,ali je jos ljepsa kad progovori,gledao sam je dosta puta na federalnoj tv,ma nevjerovatno kako tako moze biti jedno stvorenje milo i slatko.......i bog stvori zenu,svaka mu cast na tome:)

Anonym sagde ...

Cukica je mali Medenjak, a kosta ni manje ni vise nego 20.000 kr.
Pozdrav od Mikija i uzivaj malo dole u NiciZe :)