onsdag den 23. januar 2008

DRUSTVO JOSIP BROZ - TITO ,ZENICA !!!!!!!!



PORED MNOGO DRUSTAVA U BOSNI I HERCEGOVINI KOJE NOSE NAZIV POKOJNOG PREDSJEDNIKA SFRJ JOSIPA BROZA TITA JEDNO JE SVOJE MJESTO NASLO I U ZENICI,ZAHVALJUJUCI NJIMA I AGILNOM ZIJI DANAS DOBIH OVE SLIKE,DODUSE IMA IH MNOGO VISE,ALI SAM JA IZABRAO NEKE OD NJIH ,SKENIRAO IH I EVO DA IH POSTAVIM NA SVOJ BLOG,NE VALJA DA KUPE PRASINU U MOM PC-iju,VEC MI JE CILJ DA IH STO VISE LJUDI VIDI I SKINE,IPAK JE OVO ISTORIJA JEDNE DRZAVE,JEDNOG GRADA,PA BOZE MOJ IZA TIH SNIMATELJA NA SLICI SE NE VIDE NI ZGRADA TADASNJEG SUPA,NITI IMA DANASNJEG POZORISTA,A NITI TADASNJEG SOLITERA JUGOBANKE......A NIJE TO BILO NI TOLIKO DAVNO ,DECEMBRA 1971 godine...........



A OVO JE ZAISTA NAPISAO BIVSI EUROPSKI I SVJETSKI SAMPION U BOKSU MARIJAN BENES .........








5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Svaka cat Samire za ove slike, tako ih je lijepo vidjeti ,zelim tim svako dobro i jos bolji ovakvi slika.Pozdrav od pionitke.

Anonym sagde ...

Fantasticne slike od najboljeg covjeka na svijetu. Ovo je uspomena za zivot, hvala na lijepim uspomenama. Ovo doba sanjam jos uvijek ali nazalost je u proslosti :(
Pozdrav

Bogumil sagde ...

Hvala vam na komentarima,slazem se da je daleka proslost,ali imamo pravo da se sjecamo.hhheheee,ma drago mi da ima nas jos koji tako mislimo,pozdrav iz Zenice :)

Anonym sagde ...

Nevjerovatno mi je to hvaljenje jednog lidera partije koja je na jedan diktatorijalan nacin citavu naciju dovela na rub propasti. Ova partija, s Josipom Brozom na celu, ne razlikuje se nista od svojih sestara komunistichih partija is istocnog bloka i SSSR, a mi znamo, tako nas je naucila proslost, da je taj sistem, uz nacizam, jedna od najvecig mrlja/greskih covjecanstva. Ja postujem i priznajem to da vase a i moje djecije doba u ovom danasnjem svijetu prestavlja jedan raj s kojim se treba ponositi i cuvati u srcu kao jedno veliko blago. To sto smo mi slucajno tada bili mali i prosto uzivali u nasem djetinjstvu, ne uzima u obzir da je sistem bio jedno veliko zlo, za nas i ostale narode Europe. Prema tome "Smrt Fasizmu ali i Komunizmu".
Puno pozdrava narocito Bogumilu i njegovom trudu i radu. Imas dobrih stvari na stranici nema sta, a vi ostali ukoliko imate komentara na moje pisanje, samo pucaj nema problema. To je demokratija, jel?!!!

Anonym sagde ...

Ovo su prave slike, samo jedan je TITOi nikad ga necemo zaboraviti i nikad necemo zivjeti kao sto smo mi u njegovo doba.