fredag den 25. januar 2008

KAZNENO-POPRAVNI DOM ZENICA 25.01. 2008

DANA 26.01.2008 GODINE NAVRSAVA SE TACNO 65 GODINA OD KAKO JE NJEMACKI OKUPATOR STRIJELJAO DVANAEST ZENICKIH ILEGALACA -AKTIVISTA NARODNO OSLOBODILACKOG POKRETA NA STRATISTU KAZNENO-POPRAVNOG DOMA -ZENICA........POVODOM TOGA VEC CETVRTU GODINU ZAREDOM OPSTINSKA ORGANIZACIJA BORACA ZENICE,UDRUZENJE JOSIP BROZ TITO,RODBINA UBIJENIH AKTIVISTA,KP-DOM ZENICA ,SOCIJAL DEMOKRATSKA PARTIJA ZENICE,A OD OVE GODINE I ZENICKI ODRED IZVIDJACA- CETA TETOVO POLAZU CVIJECE NA SPOMEN KOSTURNICU KOJA SE NALAZI U KRUGU KAZNENO POPRAVNOG DOMA ZENICA.....OVE JE GODINE ZAISTA BILO DOSTA LJUDI KOJI SU PRISUSTVOVALI CINU POLAGANJA CVIJECA NA SPOMEN KOSTURINICI.I STO JE JOS ZANIMLJIVIJE,DOSTA JE MLADOG SVIJETA KOJI O 2 SVJETSKOM RATU ZAISTA MALO ZNAJU........DA NE BI BILO ZABUNE,PO STAROM DOBROM BOSANSKOM OBICAJU POSLIJE POLAGANJA CVIJECA USLIJEDILA JE I ZAKUSKA UZ MALO BOSANSKE MEZE I PICA PO IZBORU !

2 kommentarer:

zikize sagde ...

Samire svaka cas lijepo vam je bilo, lijepo vas vrijeme sluzilo.
Stvarno lijepo obiljezavanje, hvla bogu neka i nasa omladina zna kada su nasi Zenicani sreljani od Njemackog okupatora 1943 godine. Hvala za slike lijepe.

Bogumil sagde ...

Hvala na javljanju Zikize.sreca da ne bi kakvih padavina po tom hladnom vremenu,samo mi zao tih malih izvidjaca,smrzli se skroz....