onsdag den 18. april 2007

NEKADA BILO

Moj prvi razred srednje medicinske skole u Zenici,sada vec davne.......ja mislim 1983 god. e kako to vrijeme samo brzo ide........ A ovo su mojih prvih sest mjeseci zivota,naravno nisam bio toliko jak tada da sam se mogao sam drzati u tom polozaju,vec je moja mama bila iza i drzala me rukom.........
A ovako je Blatusa izgledala tamo negdje 1966 god.nigdje ni jedne jedine stambene jedinice.
Slike otrgnute iz jednog kalendara,slike zaista stare Zenice,a posredstvom moderne tehnologije sacuvane od zaborava i arhivirane za sljedece generacije.

Moj prvi razred osnovne skole Manojlo Popic,tada se zvase,sad nemam pojma kako se zove jer su joj ime promjenili,a ja cu je uvijek zvati Manojlo Popic. Na proslavi nove godine u 5 razredu iste te skole Manojlo Popic.Eh tko bi sad znao gdje su sad ti moji tada skolski drugovi ?????

A na mjestu ove klupe i mene licno se danas nalazi ako cete vjerovati autobuska stanica,vremena se mijenjaju,a tako i ljudi sa njima.........
Moj peti razred na Kamberovica polju,tu gdje smo slikani se nalazio poligon ili staza malog djecijeg vozica za koji mislim da smo svi iz Zenice ga imali prilike probati i koji je bio nasa mala interna atrakcija.


I naravno jos nesto slikica zaista stare Zenice...........





8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Da je meni tako starih slika i uspomena, steta sto nisam sacuvala...

Anonym sagde ...

Dragi Bogumile, ja ne zalim sto nisam ovoliko stara :D:D:D
Ipak, lijepo sto si nam ovo predocio.

Anonym sagde ...

Joj stare Zenice!
Lijepe uspomene, rekoh vec, fino je imati. Daj nam josssssss, ako imas :)

Anonym sagde ...

Hajde ba bogumil daj joj jossssss , nemoj da cheka ......

Anonym sagde ...

Dragi Bogumile,
Prvi komentar ti ostavljam a dugo posjecujem blog... Predivne uspomene dijelis sa nama, vrlo emotivno vidjeti tebe i tvoje najblize.
Sta ti drugo reci nego HVALA.

Bogumil sagde ...

Ah,zar covjek mora biti toliko star da bi nam sve ovo predocio,hheeheha,kako sam vec pisao, moji majka i dido su cuvali starine,samim tim i moja mama,pa naravno to sam i ja nastavio,a evo putem neta sirimo to sirom planete nam.........hvala za pozitivne komentare .........

Anonym sagde ...

Cesto mi slike sa tvog bloga,kao sto je slika Talica brda iz 70's,uljepsaju jutarnju kafu.Sve pohvale za tvoje fotose krajolika.
vozdra

Anonym sagde ...

Samo naprijed Medenko, jos nam fali Jelenko ;)
Sve najbolje o stranici, vrijeme je novac, a mi nemamo ni jedno ni drugo :) Sta je pisac htio da kaze?
Samo naprijed Medenko nas! Ti si nasa uzdanica, ti si nasa nada :)
Miki!