onsdag den 11. april 2007

NEKADA BILO ILI MOZDA NOSTALGIJA SE ZVASE

Ma naravno da ovo mozemo zvati nostalgija,mnogo godina unazad sam eto uspio prije tekme Celika i Hajduka uci na sam travnjak Poljuda i napraviti ovu vec sada dosta staru sliku. Stadion u Vinkovcima,mislim da je ovo 1987 godina.

Mali odmor na putu za Novi Sad ,mislim da je bila 1989 godina. Tada nas je bilo malo,ali nas je bilo,2 liga ,tekma u Prijedoru protiv lokalnog Rudara,ovo je prethodnica danasnjih Robijasa.........

Jos jedna od tekmi iz Vinkovaca,mislim da je ovo bilo 1985/1986,nisam siguran,kad ja papak onda ne pisah datume na poledjinama slika.

Tekma na Poljudu,mislim da je 1986 godina,maj mjesec,bilo nas je ukupno 8 iz Zenice ,a povis nas tri sestre,bliznakinje,Blazevic iz Zenice su,bile preko Zeljezare negdje na feriju u obliznjim odmaralistima na Jadranu i dosle da gledaju Celika,najdrazeg kluba iz voljenog grada........
A ovo je vec duboko u 1991 godini,godini svih mogucih raspada,u Nasoj rijeci je ova slika potpisana kao Rumunski sindrom na Bilinom Polju,zbog istrgane petokrake na Yu zastavi ,momenat zabiljezen na tekmi Celika protiv Mogrena iz Budve u tadasnjoj 2 ligi .....rezultat je u drugom planu tada bio,bilo je bitno kakve ce reakcije ova akcija izazvati,mislim da je taj trenutak zabiljezio Hakija Lemes.
I opet jedne sezone u Vinkovcima,nesto nam bilo dobro tamo pa smo stalno isli,jedna mala,ali odabrana grupa.


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tako lijepe stare slike iz lijepih starih vremena, samo Zenica ima taj osjecaj... hvala puno za ove slike

Anonym sagde ...

Nisam nimalo nostalgicna, ali slike su zanimljive i dobre za arhivu.

YUTOPIA sagde ...

Di hair odnostalgari Honimen !!??