mandag den 18. februar 2008

ZENICA STARA I UVIJEK PONOVO

DOBRI STARI JOSIP BROZ KOJEG SMO MI NJEGOVI PIONIRI ZVALI TITO DRZI GOVOR RADNICKOJ KLASI U TADASNJOJ ZELJEZARI,ALI STO JE NEVJEROVATNIJE OVA SLIKA JE U BOJI,A DATIRA IZ 1958 godine I TO VRLO DOBROG KVALITETA,A TV - KAMERA KOJA SE VIDI U DESNOM COSKU,JE SADA GOVORECI JEDAN ZAISTA VELIKI RARITET...........A STA NAM SAD OSTADE OD ZELJEZARE ?



GRB GRADA NASEGA KOJEG IMAMO SAMO U SVOJIM SJECANJIMA I STARIM FOTKAMA .
PA NI OVOG SPOMENIKA VISE NEMA NA SVOM MJESTU,IDIOTI KOJI MISLE DA ISTORIJA POCINJE OD NJIH SU GA UNISTILI,A BILO BI LIJEPO ZNATI DA LI JE SAMO PREMJESTEN U NEKE PODRUME ILI SLICNO !?



DOBRI STARI ZENICKI BAZENI !

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Samire hvala na slikama nekada davne Zenice, kada se sjetim bilo uska mala staze put preba bolnici se islo, , bilo samo trenja i mnogo izvota vode a sada naselje Babine rijeke,nije bilo bazena. Sveje to lijepo jos kada bi bila ulica od drvenoga mosta, gdjeje sada Sejad Skrgo skola nekada su tu bili mali ducani, pekare, slasticarne, vsuce lepine jos stvi se vruce halve u lepinu, to je nekada bio zivot i zdravi ljudi bili.
Pozdrav Nisvete.

Anonym sagde ...

Wow, super slike i mnogo hvala za uspomene. Pogotovu slika sa Titom, ne mogu opisati koliko je dobro podsjetit se tih vremena. Nazalost je u proslosti.
I grb je bio puno ljepsi prije, ali sta se moze danas je sve gore, bas sve.
Pozdrav

Bogumil sagde ...

I ja se sjecam kad Babina rijeka nije bila ukrocena,pa mi iz Manojlo Popic skole smo dolazili tu na jednodnevni izlet,a ko dijete sam se kacio na ciru nedaleko sadasnjeg hotela Rudar,pa bi iskakali tamo negdje oko KPZ-a,i bili lokalni heroji za curice iz ulice.......uvijek kazem sto tada nisam imao digitalku !!!!??????
Hvala vam na javljanju !