søndag den 17. februar 2008

STARA ZENICA

STARE SLIKE ZENICE I SAKRALNIH OBJEKATA,ISKOPANE NEKIM MOJIM KANALIMA,NADAM SE DA CE OVOM PUTEM DA OZIVE PONOVO I DA ZIVE SVOJ VIRTUALNI PUT.........MENI JE LICNO DRAGO VIDJETI STARU ZENICU,BOZE MOJ,VELIKA LAMELA U IZGRADNJI,KINESKI ZID TAKODJER,A KAMBEROVICA POLJE TOTALNO PUSTO I PRAZNO........SJETIM SE GLEDAJUCI SLIKU I STARE KUCE NA ZAVRSETKU KAMBEROVICA POLJA,TAKO JE IZNENADA NESTALA,A DA MI JE SADA ZNATI TKO JE TU OBITAVAO I ZIVIO........A POGOTOVO TE SLIKE STARIH ZANATA,MISLIM DA JE TO SNIMLJENO NA MJESTU DANASNJEG HARD ROCK CAFEA I SOLITERA GDJE JE RMK PROMET SMJESTEN.......NADAM SE DA CU OVIM SLIKICAMA NEKOGA OBRADOVATI !










8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ovo je monografija koju sam listala svaki dan kad sam bila mala. Trazim je i dan danas, posto ne pokupih nista od knjiga, a u stanu mi je vanzemaljac pustio korijenje i ne misli izlaziti.

Bogumil sagde ...

Ja imam 4 primjerka te knjige,u Zenici,pa eto ako se sretnemo jednom dole,bujrum,dobices jednu !
Hvala na javljanju :)

Anonym sagde ...

Wow! Ove slike su prekrasne kako to da nemam ja tu knjigu? Kako se Lamela pravila, pa to nisam jos vidjela.
U ostalom, sve izgleda ljepse i cisce nego danas, tako ti je to..

Bogumil sagde ...

Thanks !

E da bogdom i ja imam jos vise slika stare Zenice ili slika kad se moderni grad gradio....bio bih najsretniji ,ali ......

Anonym sagde ...

p.s. i kineski zid je tako cist i nov na slici ne kao danas. kada ce kz i lamelu renovirati samo me zanima.

Bogumil sagde ...

100 % si u pravu,bas bi bilo zanimljivo vidjeti kineski zid ofarban u dugine boje ,a ne bi bilo lose da i lamela dobije neku novu farbu....super ideja !

Anonym sagde ...

odlicno!!! koju smo srecu imali da je kamberovice ostalo ovako i da nije asfaltirano i nadjidjano zgradama. dosta starih mahala i zanatskih radnji je unisteno bez puno price.

uzun

Bogumil sagde ...

Mislim da malo koji grad u BiH ima tako veliku zelenu povrsinu i to skoro pa u samom gradu kao sto je ima Zenica,plus " stari " park....malo,malo koji grad to ima !