Sljedeci Dansku tradiciju za bozic se servira odredjena vrsta hrane.Jucer sam uspio da napravim slike sa 4 vrste te tradicionalne hrane koje se nalaze ispod teksta.Na donjoj slici su originalne sudzukice u umaku od spinata !Uuuuuuu,kako samo ukusne su bile ! Na sljedecoj slici imamo pohovane kotlete sa raznim povrcem.
I jedno od najvise tradicionalnih Danskih jela na meniju su przene haringe sa lukom,naravno tu dolaze i specijalni senf i crvena cvekla .
I jedno od najboljih jela su pacja prsa zajedno servirana sa crvenim kupusom i orasima preprzenim na maslinovom ulju.
I pust ,siv i depresivan prvi dan bozica na Bornholmu,nigdje zive duse na ulici.
Samire da ti budu sretni i bericetni svi praznici. Uh cuvajti se te njihive hrane, mnogo kolestorola tu ima, bez obziralijepe slike su super nema sta.
SvarSletUh hvala zikize na ljepim zeljama i na savjetu o hrani,probavam koliko mogu da se pazim,ali kad nam je na brodu hrana dzabe,onda se tesko oteti,kako se ono kaze kod nas : " oci gladne,a guzica sita ".Pozdrav sa Bornholma :)
SvarSlet