onsdag den 31. oktober 2007

JESEN NA BORNHOLMU 2 dio

JESENJA IDILA NA BORNHOLMSKIM ULICAMA,NA KOJIMA TRADICIONALNO NEMA NIKOGA JER SU SVI ZATVORENI U SVOJE DOMOVE.
SALLY I JASON PROSLE NEDELJE BIO ZADNJI DAN NA RABOTI NA BRODU PA IH JE POTPISNIK OVIH REDOVA OBRADOVAO SA PO JEDNOM TORTOM ZA SVAKOGA .......


A LOPOV MACAK ZVANI PANDA NE SKIDA POGLEDA SA MENE,DA MU NE BI STA PROMAKLO,A STO VOLI UKRASTI,DUSA MU......

I PORED SVIH AKTIVNOSTI KOJE SE DESAVAJU NA BORNHOLMU TU JE I UPRAZNJAVANJE GOLFA MEDJU NASIM LJUDIMA.IGRA KOJA NIJE TOLIKO POPULARNA MEDJU NASIM SUNARODNJACIMA U DOMAJI,OVDJE JE VEC TOLIKO RASIRENA I NIJE ISTINA DA JE IGRAJU SAMO BOGATI SLOJEVI DRUSTVA.......


E OVOGA ME VEC SRAMOTA,PORED TOLIKE SUME NAS COVJEK SE NASAO DA ISPRAZNI SVOJ MJEHUR NASRED GOLF IGRALISTA,A JA NISAM IZDRZAO DA NE POTEGNEM SVOJU KAMERU I USLIKAM TO......STA RECI NA SVE TO ?

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

1.Interesuje me ko je potpisnik ovih torti?(needed one)NJAMMMM
2.Zanimljiv li je bornholmski krajolik...
3.Macak je dobio pravo ime..LOL,united colors
4.bosanski golfasi,cigara i sicanje loptice,pogotovo moderno zaljevanje golf terena!!!LOL
balkane,balkane ,balkane moj...
Interesantan rad,cestitke drug,i pusa

Anonym sagde ...

Pratim stalno tvoj blog i gledam nesto kod tebe tu u Bornholmu interesantne im te kucice izraziti lijepe sve iste,onda koliko vidim ulice ciste bas lijepo. Vidi vidi Ismeta Hore hahah sram ga bilo gdrje pisa jos se okreno, ma ko ce ako nece Bosana.

Anonym sagde ...

Pa stvarno ,sad nesto kontam,ovaj moderni zaljevac golf terena,sto bar nije digao nogu da ne sramoti naciju?!

Bogumil sagde ...

Heheehe,drugi put cu ga ganjati kada digne nogu :)a ja sam licno pisao to po tortama,to je inace moja rabota na brodu pored ostalih u kuhinji....a inace Bornholm je 1945 bombardovan i porusen od strane crvene armije,a najblizi susjedi-svedi su stanovnicima Bornholma pomogli na taj nacin sto su im izgradili kuce koje se vide na slikama i koje su i dan danas u funkciji,poslije toliko godina i to su jedne od najskupljih kuca na Bornholmu,a inace se na cistocu na Bornholmu pazi vise nego u svom stanu i stanovnici su zaista savjesni sto se toga tice......hvala za javljanje :)