mandag den 24. september 2007

ZENICA I NJENA I MOJA PROSLOST

JE LI OVO BJESE BLATUSA NEKADA IZA MOJIH LEDJA ?????? 7 GODINA STAR I DODJELA PRVIH PAKETICA ,NARAVNO NOVOGODISNJIH U SALI DIREKCIJE ZELJEZARE.....DAVNIH GODINA KADA NIKO NIJE NI SANJAO DA CE NAM TU ISTU ZELJEZARU SADA OKUPIRATI NEKI INDIJCI ......cccccc....!!!!
ODUVIJEK SAM VOLIO KONJE,PA MAKAR ONDA KADA SAM BIO MALI BILI ONI KAO IGRACKE,A GDJE JE OVAJ KONJ IZ MOG DJETINJSTVA ZAVRSIO,E TOGA SE ZAISTA NE SJECAM.
PRVI SUSRET SA DJEDA MRAZOM,ZATO SAM TOLIKO I OZBILJAN,MA VALJDA SE PREPAO,TKO ZNA ?
PRVI DAN U SKOLI " MANOJLO POPIC "DAVNE TAMO NEKE 1968,UCITELJICA NA SLICI JE JOS UVIJEK ZIVA I CESTO JE VIDJAM PO GRADU.
ZENICKI PENZIONERI NA NEKOM IZLETU,NEGDJE SIROM NEKADASNJE DOMAJE KADA NAM NISU BILI POTREBNI TI RAZNI PASOSI I KADA SE SLOBODNO PUTOVALO.

MOJ PRVI SUSRET SA MOREM JADRANSKIM DAVNE 1964 . A OVDJE KAKO I PISE NA SLICI SAMOJ JE PRVI SUSRET MALOG MAGARETA SA JEDNIM ISKUSNIJIM KOJI JE VEC NAVIKAO NA JAHANJE I SLIKANJE.
VEC ZA MLADIH DANA SAM SE INTEZIVNO POCEO DRUZITI SA OSOBAMA DRUGOG SPOLA .

A OVDJE JE MOMCINA STOJIM ISPRED JEDNE OD ZENICKIH APOTEKA,KOJA JE USPUT BUDI RECENO JEDNOM PRIJE RATA BILA I OPLJACKANA OD STRANE LOKALNIH NARKOMANA.
OVDJE JE JOS STARIJA SLIKA ZENICKIH TURISTA NEGDJE NA PODRUCJU BIVSE NAM DOMOVINE.
MOJA MAMA,STRINA I JA ,NARAVNO U SREDINI.
MALO PRIJE NEGO CU NAUCITI PLIVATI ZA SVAKI SLUCAJ SAM IMAO I SLAUH OKO MOG SICUSNOG TIJELA GDJE SE I REBRA MOGU NA PRSTE PREBROJATI.

MJESNA ZAJEDNICA " JEDINSTVO " NA SVOM PROPUTOVANJU KROZ VISEGRAD - PRODJOH BOSNOM KROZ GRADOVE . RMK - PROMET NA RADNICKIM IGRAMA BIVSE YU U DOBOJU, GODINE,UH NEMAM POJMA,NE DA MI SE SADA MAMU ZVATI DA JE PITAM,A NA SLICI NEMA NIKAKVIH INFORMACIJA O TOME.



5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Preljepe uspomene. Tvoja mama je jako lijepa, stvarno lijepe slike :)

Bogumil sagde ...

Hvala za komplimente !:)
Ma mama je lijepa na sina,kazu tako :)

Anonym sagde ...

Jeli? :)

Nekada mi je krivo sto nisam sacuvala sve uspomene, ali sta ces. Pozdrav

Bogumil sagde ...

Ma nema problema za te uspomene,zato smo tu da se pomazemo,i zato imamo internet da to podijelimo sa drugima,drago mi je da ce to neko skinuti,sacuvati za sebe,ali poslati i dalje.....

Anonym sagde ...

Medeni, malo si se zajebo za godine. Nisi pošao u školu 1968. nego 1970. jer da je tako kako ti veliš, ne bismo skupa išli u razred. Pozdrav brate